DEMOKRASİ KUPASI ZİRVESİ
İZMİR Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK) öncülüğünde, darbe girişimine tepki amacıyla Altınordu, Göztepe, Karşıyaka ve Altay'ın katılımı ile 10 Ağustos’ta Atatürk Stadı'nda düzenlenmesi planlanan 15 Temmuz Demokrasi Kupası 11 Ağustos Perşembe gününe ertelenirken, turnuvanın formatında yapılan değişiklikle maçların karma takımlarla oynanması kararlaştırıldı.

İzmir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve kulüplerden gelen talepler doğrultusunda yapılan değişikliğe göre, Altınordu, Göztepe, Karşıyaka ve Altay takımları perşembe günü stada 18 kişilik kadrolarla gelecek, diğer İzmir kulüpleri de organizasyona futbolcu ve teknik adam verebilecek.

Dört teknik adam; Hüseyin Eroğlu (Altınordu), Okan Buruk (Göztepe), Soner Tolungüç (Karşıyaka) ve Serdar Sabuncu (Altay) ile turnuvaya katılmak isteyen diğer kulüplerin teknik adamları, ellerindeki geniş kadrodan 11'er kişilik 4 takım oluşturacak.
Ay yıldızlı forma giyecek kırmızı ve beyaz takımlar, saat 20.00'de ve 21.00'de 45'er dakikalık iki maç oynayacak, sıralamanın yapılmayacağı turnuvada 4 ekibe de kupa verilecek.

Kulüp başkanlarına teşekkür eden İZVAK Başkanı Ali Erten, "Bu turnuva sayesinde İzmir'den tüm ülkeye güzel bir mesaj verip, barış ve uzlaşı iklimine katkıda bulunacağız. İzmirlileri, perşembe günü Atatürk Stadı'na bekliyoruz" dedi.
Tarih: 9 Ağustos 2016, Salı
Top