DEMOKRASİ KUPASI YAPILDI
İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK), Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası organize ettiği turnuva, Atatürk Stadı'nda düzenlendi. Takımların karma kadrolarla 45'er dakikalık iki maç oynadığı organizasyonda kulüp başkanları protokolde, taraftarlar da tribünde yan yana oturdu. Kulüplerin altyapı ve spor okulu öğrencileriyle ailelerinin de ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla izlediği kupayı 3 bin civarında İzmirli takip etti.

Atatürk Stadı'nda tribünlere Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları asıldı. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan organizasyonda taraftarlar karşılıklı olarak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye tezahürat yaptı. Altay taraftarları, çürük olduğu gerekçesiyle yeniden yapılmak üzere kapatılıp yıkılan Alsancak Stadı'nı hatırlatarak, 'Alsancak tarihtir, yok edilemez' şeklinde de tezahürat yaptı.

Kupadaki ilk maçta teknik direktörlüğünü Karşıyaka Teknik Direktörü Soner Tolungüç'ün yaptığı, Göztepeli Göktuğ, İsmail Can, Hakan Barış, Altınordulu Recep, Alican, Göksu, Altaylı Orhan, Emre Furkan ve Karşıyakalı Metin ile Mustafa Değirmenci'den oluşan kırmızı takım ile Altay Teknik Direktörü Serdar Sabuncu'nun yönettiği, Altınordulu Murat Hocaoğlu, Yusuf Yalçın, Karşıyakalı Onur, Harun, Okan, Bartu, Göztepeli Fatih, Lokman, Kone, Altaylı Ulaş ve Yolcu'dan oluşan beyaz takım karşılaştı. Beyaz takım, maçı 7. dakikada Bartu, 24. dakikada Kone, 32. dakikada Fatih'in golleriyle 3-0 kazandı.
İkinci maçta ise Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk yönetimindeki Altaylı Alper, Çağrı, Muhammed, Göztepeli Emrecan, Soner, Burak, Altınordulu Yusuf Acer, Barış, Musa Caner, Karşıyakalı Fatih, Hakan Kuş'tan oluşan kırmızı takım, Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'nun dümeninde olduğu, Karşıyakalı Erhan, Tugay, Anıl, Altaylı Kadir, Murat Uluç, Serhat, Altınordulu Sinan, Kenan, Erdoğan, Göztepeli Cemil ve Emre'nin oluşturduğu beyaz takımla rakip oldu. Beyaz takım sahadan Serhat'ın 37. dakikadaki golüyle 1-0 galip ayrıldı.

Maçlar sonrası birlikte birer kupa alan Karşıyaka, Göztepe, Altınordu ve Altaylı sporcu ile başkanlar tarihi organizasyon anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tarih: 11 Ağustos 2016, Perşembe
Top