MEDYA BULUŞMASI
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, yapım aşamasında olan Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statları konusunda umutlu mesajlar verdi.

İZVAK'ın 1'inci Kordon'daki yeni ofisinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında önemli bir yol kat ettiklerini ifade eden Erten, "İlk hedefimiz ortalama 80 yıllık tarihleri olan bu 3 stadın bir an önce tamamlanması. Modern tesislerin olmayışı taraftar profilini de zorluyor. Özellikle ailelerin sayısı tribünde giderek azalıyor. Çağdaş tesislere ihtiyacımız var. Yerel yönetimler, merkezi yönetimler ve kulüplerimizle tam bir eşgüdümle hareket etmeliyiz. Çok vakit kaybettik. Bu gecikmenin kulüplerimize sportif ve ekonomik götürüleri oldu. Son olarak Alsancak Stadı imar plan tadilatları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi. Karar 15 dakikada verildi. Bunlar güzel haberlerin müjdecisi" yorumu yaptı.

Alsancak Stadı projesinin hazırlandığını, ihale sürecinin de başladığını anlatan Ali Erten şöyle devam etti:

"Muhtemelen Ocak 2017'de ihale yapılacak ve 18 ayda stat tamamlanacak. Göztepe Stadı'nın yönetimce yenilenen projesinde hukuki bir sorun yok, 20 bin kişilik stat ihalesinin Nisan 2017'de yapılması bekleniyor, orası da yine 18 ayda bitecek. Karşıyaka Stadı'nda zemin çalışmaları bitti, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davayla ilgili son kararı Danıştay verecek. Dava onanırsa yeniden ihale yapılacak. Bu yüzden tekrar bir dava söz konusu olabilir. Danıştay reddeder ya da Büyükşehir davayı çekerse inşaat sürecek. Muhtemel teslim süresi, başlama tarihinden itibaren 12 ay" diye konuştu.
100 yıllık tarihe sahip kulüplerinin şehrin kültürel mirasi olduğunu dile getiren Erten, "Kentimize kangren olmuş stat sorununu çözmek için herşeyi yapıyoruz. Süreci hızlandırdık" dedi.

Kulüp başkanlarıyla birlikte İzmir'i ziyaretinde Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya geldiklerini, spor bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de sürekli temas halinde olduklarını anlatan Ali Erten, "Altınordu için Metin Oktay Tesisleri'nin geliştirilmesi, Bucapor için Kaynaklar'da yeni spor salonuyapılması, Tire 1922 Spor için yeni stadın bitişiğinde kapalı yüzme havuzu inşa edilmesi, Bergama İlçe Stadı'nın kulübe tahsisi, Ulukent sahasının stat yapılmak üzere Menemen Belediyesi'ne tahsisi, İzmirspor için İnciraltı tesislerinin geliştirilmesi yolunda çalışmalarımız sürüyor. İzmir'deki imar planlarında spor alanı olan arazilerin envanterini çıkaracağız. Tüm kulüplere ortak forma sponsoru bulmak istiyoruz. Atatürk Stadı'nın modernize edilmesi, şehir spor müzesi kurulması uzun vadedeki diğer hedeflerimiz" ifadelerini kullandı.

ALSANCAK'TA PROJEYE DOKUNUŞ
İzvak Başkanı Ali Erten, iki tribünü yeniden yapılacak Alsancak Stadı'nın projesinde yeni düzenlemelere gidileceğini açıkladı. Yola bakan cepheye yapılması planlanan binanın tek katlı yerine 3 katlı olması için talepte bulunduklarını anlatan Erten, "Binanın yüksek olması, sahanın rüzgardan etkilenmemesini de sağlayacak. İlk katta kulüplerin mağzaları yer alabilecek. Üst katlarda Alsancak Stadı'nın tarihini anlatan bir müze düşünülebilir. Arazinin küçük olması nedeniyle kale arkalarına tribün yapmak mümkün değil. Zeminin olumsuz etkilenmemesi için yeraltı otoparkı olmayacak. Alsancak Stadı'nı spor bakanlığı inşa edecek. Aydınlatma ve çim saha da yenilenebilir. Alsancak Stadı'na Altay tahsis etmek istiyor, ancak Altınordu'nun da bu yönde bir girişimi var" diye konuştu.
Tarih: 11 Kasım 2016, Cuma
Top