METİN OKTAY TESİSLERİ'Nİ GELİŞTİRME ZİRVESİ
Başbakınımız Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz ay İzmir’de profesyonel kulüp başkanlarıyla yaptığı toplantıda gündeme gelen Altınordu’nun Torbalı’daki Metin Oktay Tesisleri’nin geliştirilmesi projesi için ilk adım atıldı. Kulüplerin sorunlarının giderilmesi ile ilgili çalışmalara önemli destekler veren İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile İZVAK Başkanı Ali Erten, Başkan Seyit Mehmet Özkan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Barış Orhunbilge ile bir araya geldi. Metin Oktay Tesisleri’ndeki ziyarete Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katılırken, heyet, 80 dönüm arazi üzerindeki sahalarımızı ve tesisimizin diğer bölümlerini gezdi.
/n
/n Genç oyuncularla da tek tek tanışan ve öğle yemeğinde birlikte olan İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Özkan’dan Altınordu Futbol Kulübü ‘nün misyon, vizyon, yapılanma ve hedefleri ile ilgili detaylı bilgiler aldı.
/n
/nÖzkan, Türkiye’de benzeri olmayan Futbol Meslek Okulu’nun bulunduğu Metin Oktay Tesisleri’nin geliştirilmesi için B Takım Lojmanı, iki adet çim saha ve futsal salonuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yıllardır tamamen öz kaynağımızla devletimizden bir talepte bulunmadan Türk gençlerinin Avrupa’daki akranları gibi eşit imkanlara sahip olması için tesisler kurduk. Ancak artık bu tesislerin geliştirilmesi, Türk futbolu için model kabul edilen Altınordu projesinin devamı, bu tesislerin Genç Milli Takımlar Merkezi olması için devletimizin desteği şart oldu. Düzenlediğimiz uluslararası turnuvalara gelerek bize her zaman manevi güç veren Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
/n
/nİZVAK Başkanı Ali Erten ise önce Göztepe, sonra Alsancak ve Karşıyaka Statları yapımı konusunda çalışmalarda bulunduklarını, Altınordu’nun talepleri ile ilgili de düğmeye bastıklarını ifade ederek, “İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı olarak herkese eşit mesafede duruyor ve sorunların çözümü için çabalıyoruz. İZVAK yönetimi olarak amacımız; İzmir’i tesis ve sportif olarak kalkınmasına yardımcı olmak” ifadesini kullandı.
/n
/nTorbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçe sınırları içinde Avrupa çapında bir tesis yarattığı için Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’a teşekkür ederken, “Biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” mesajı verdi.
/n
/nİzmir Milletvekili Atilla Kaya da Türk futbolunun gelişimi için Altınordu gibi projelerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Burada gördüklerimizden, yaşadıklarımızdan, Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın ortaya koyduğu felsefeden etkilenmemek mümkün değil. Bu tesislerin gelişimi için biz İzmir’in milletvekili olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan aldığımız destek ve güçle İzmir kulüplerinin sorunlarını çözmek için çabalayacağız, projelerin takipçisi olacağız” ifadesini kullandı.
/n
/nZiyaretin ardından Aydın Sevgel Basın Merkezi’nde yapılan toplantı sonrasında Altınordu Futbol Kulübü’nün en kısa zamanda Metin Oktay Tesisleri’nde yapılmasını istediği projelerle ilgili detaylı bir dosyayı İZVAK aracılığıyla Milletvekili Atilla Kaya’ya iletmesi karara bağlandı.
Tarih: 28 Kasım 2016, Pazartesi
Top