BAŞKENT ZİRVESİ
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Ankara’da İzmir Spor Kulüpleri Birliği'nin (İZVAK) organize ettiği bir dizi önemli görüşmelerde bulundu. Özkan, Torbalı'daki Metin Oktay Tesisleri'nin geliştirilmesi için hazırlanan proje konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu ile bir araya geldi. Ziyaretlere, İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ ile ZVAK Başkanı Ali Erten ve Altınordu Medya İlişkileri Yöneticisi Ali Ergöçmez de eşlik ederken, İZVAK Ankara Temsilcisi Cüneyt Başak da hazır bulundu.
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, ilk olarak Bakan Akif Çağatay Kılıç’a, Metin Oktay Tesisleri ile ilgili çok detaylı bir sunum yaptı. Sistem ve yapılanma ile ilgili verilerin de aktarıldığı sunumda Özkan, 2012 yılından bu yana inşa edilen tesisler, genç milli takımlara kazandırılan oyuncular, elde edilen başarılar ve hedeflerle ilgili de kapsamlı bilgiler aktardı. Özkan, sunumda Metin Oktay Tesisleri’ne yapılması gereken yatırımları da anlatırken, Bakan Kılıç'ı hem 8 Şubat'ta İzmir'de Atletico Madrid ile oynanacak UEFA U19 Gençlik Ligi maçına, hem de Türk futbolu için rol model olarak gösterilen tesisleri yerinde görme daveti yaptı. Bakan Kılıç, yapılacak ilk İzmir programında Altınordu tesis ziyaretlerini gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Altınordu, tesis ve altyapıya yaptığı yatırımlarla örnek bir kulübümüz. Torbalı'daki Metin Oktay Tesisleri'nin geliştirilmesi ile ilgili gerekli incelemelerimizi yapacağız" dedi.
Özkan, daha sonra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu'na da tesisler ve milli oyuncular ile ilgili sunumlar yaptı. Altınordu’nun 3 kez düzenlediği ve Avrupa’nın en iyi turnuvaları arasına giren U12 İzmir Cup hakkında detaylı bilgilendirmelerin de yapıldığı bu ziyaretlerde, karşılıklı fikir alış verişinde bulunulurken, birlikte çalışılabilecek projeler görüşülüp masaya yatırıldı. Baykan ve Kasapoğlu, Altınordu’nun bir “rol model” olduğunu ve dikkatle takip ettiklerini belirterek, “Altınordu, Türk futbolunun önemli bir kulübü. Bugüne kadar yaptıklarıyla çok farklı bir yolda olduğunu gösterdi. Bize düşen, bu sistemin daha da başarılı olabilmesi için desteklemek ve ülkemiz geneline yayılmasını sağlamaktır. Altınordu Torbalı Metin Oktay Tesisleri'nin geliştirilmesi ile ilgili elimizden ne geliyorsa yapacağız” dediler.

Ziyaretlerde özel olarak hazırlanmış seramik Altınordu topu ve Efsane Altınordu forması hediye eden Özkan, “Hedeflerimizi anlatıp vizyonumuzu ortaya net bir şekilde koyduğumuz verimli toplantılar gerçekleştirdik. İzmir’de bir çok şeyi başarırken, sistemi genele yayabilmek amacıyla bunları ülkeyi yönetenlerle de paylaşmak çok önemli. Kendilerine sıcak yaklaşımları için teşekkür ediyoruz. Yaptığımız yatırımların ilgi ve taktir görmesi bizi daha da heyecanlandırdı. Ankara programımızda yanımızda bulunarak destek olan İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ'a çok teşekkür ederiz. Ayrıca ihtiyaçlarımızla birebir ilgilenen ve tüm enerjisini ortaya koyan Ali Erten başkanlığındaki İZVAK yönetiminin varlığı bana göre tüm İzmir kulüpleri için büyük bir şans. Ankara ile daha güçlü ilişkiler kurmak ve geliştirmek için İZVAK bizlere her zaman güç verecek" diye konuştu.
Tarih: 5 Ocak 2017, Perşembe
Top