MEDYAMIZA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ALİ Erten Başkanlığı’nda 17 aylık hizmet süresini geride bırakan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), İzmir’in değerli spor medyası temsilci ve muhabirleriyle bir araya geldi.
Kordon’daki vakıf merkezimizde yapılan toplantıya Başkanımız Erten’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fatih Tanfer, İrfan Erol, Suavi Yardımoğlu ve Ayda Maç katılırken, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Başkanımız Ali Erten, göreve gelir gelmez yeniden yapılandırdıkları İZVAK’ın geçen kısa sürede İzmir için çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, “Kulüplerimizle ortak hareket etmek en önemli hamlemizdi. Birliktelik sayesinde bugün kulüplerimiz üç modern stada sahip olacak” dedi.
Erten’in toplantıdaki açıklamaları şöyle:
KULÜPLERİMİZ , BU KENTİN KÜLTÜR MİRASLARIDIR…
İZVAK çatısı altında bulunan 9 kulübümüzün 6’sı ortalama 100 yaşını doldurmuş veya doldurmak üzere. Bu kulüplerimizi, spor kulübü olma özelliklerinin dışında bir nevi kent mirası olarak korumak ve yaşatma sorumluluğumuz var. Bizi motive eden ve bu işte tutan en önemli unsurlardan biri bu.
İZVAK’IN VİZYONUNU YENİLEDİK…
İZVAK, 1998 yılından bu yana kulüplerimize destek veriyor.Kuruluş tarihinde Türkiye de
bir ilk. Çok önemli hizmetleri olmuş.
Kulüplerimizin seçilmiş ve sorumluluk almış yönetimlerinin isteklerine, ihtiyaçlarına ve taleplerine göre yerel ve merkezi yönetimlerimizle, ilgili tüm kurumlarla işbirliği yapmayı, işbirliğini geliştirmeyi,süreçleri hızlandırmayı, çözmeyi,konularla ilgili fikir ve proje geliştirmeyi, bu şekilde şehrimize, kulüplerimize, sporumuza ve topluma hizmet etmeyi amaçlayan gönüllü bir sivil toplum kuruluşu.
17 ay önce hepsi birbirinden değerli kurucularımızla ve kulüplerimizle tek tek konuşarak bir vizyon yenilemesi yaptık. Görev tanımımızı yeniledik.
Kulüplerimizin ihtiyaçları doğrultusunda önceliklerimizi yeniden belirledik.
TESİSLEŞMEYE ODAKLANDIK…
Bu aşamadan sonra özellikle tesisleşme konusuna odaklandık. Çünkü gördük ki ekonomik yapısı güçlü olmayan, sürdürülebilir geliri olmayan kulüpler ayakta kalmakta zorlanıyor. Böyle bir yapıdan sportif başarı beklemek de zor.
Şu anda eş zamanlı olarak 3 stat inşaatı başladı. Bunun Türkiye de başka bir örneği yok. Yerel yönetimin desteği ile ilerleyen Tire Stadı da bitmek üzere.
Spora yatırım yapan çok değerli girişimcilerimiz, yatırımcılarımız var. İşini çok önemseyen çok değerli yöneticilerimiz, başkanlarımız var. Devletimizin de bu konuda büyük bir çabası ve kararlılığı var.
Ancak işe başlama ve proje süreçleri maalesef çok yavaş ilerliyorsa da sabırla ve inançla bütün engeller aşılıyor…
2017 DE İKİ ŞAMPİYON SİNERJİ YARATTI…
Sportif anlamda kulüplerimiz İzmir’de gerçekten önemli işlere imza atıyorlar.
Biliyorsunuz geçen yıl iki şampiyon çıktı İzmir’den. Bu durum gerçekten kulüplerde ve camialarda büyük bir sinerji yarattı.
NELER YAPIYORUZ ?…
İZVAK yönetimi olarak bütün kulüplerimizle , yönetim erkiyle, bürokrasi ile tam işbirliği halinde, planlı programlı ve sistematik bir şekilde çalışıyoruz.
Akıllı mantıklı her projeyi ilgililerle, merkezi ve yerel yönetimlerle konuşabilme olağanımız var.
Bu şekilde, seçilmiş ve sorumluluk almış kulüp yönetimlerimizin işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz.
Onların yaptıkları göreve büyük saygı duyuyoruz.Nelerle , ne zor şartlarla mücadele ettiklerini çok iyi biliyoruz.
İzmir olarak hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Sporun, özellikle futbolun şehrin marka değerine, ekonomisine, tanınırlığına ve gelişmesine neler katabileceğinin farkındayız. Zamanımızda genç jenerasyon, bazı şehirlerin adlarını, önce futbol takımlarının adı ile öğreniyor.
Sorunlarımız yok mu, elbette var. Bazen çok gereksiz yere enerjimizi boşa harcıyoruz. Yeterince birbirimizi anlayamıyoruz.
Mümkün olduğunca kısır ve sonuçsuz tartışmalara girmeden sonuç odaklı olmaya özen gösteriyoruz. Çoğu zaman kulaklarımızı tıkayıp işimize bakıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan, yardımcı olan herkese teşekkür borcumuz var.
Diğer yandan 2017 yılı içerisinde;
-Kulüplerimize maddi kaynak yaratma faaliyetlerimiz oldu. Şu anda 7 kulübümüz aynı firmanın, Folkart’ın göğüs reklamı ile maçlara çıkıyor.
-İzmir Ticaret Odası Meclisi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi, İzmir Ticaret Borsası meclislerinde “Spor Kulüplerinin Kent Ekonomisine ve Tanınırlığına Katkısı” konu başlıkları ile sunumlarımız oldu. Bu sunumlarda, kentin ticari organizasyonlarında farkındalık yaratmaya çalıştık.
-Ayrıca kentimizin medya temsilcileri ile defalarca bir araya geldik.
-Kulüplerimizin değerli başkanlarının Sayın Başbakanımız ve Sayın Spor Bakanımız ile bir araya gelmelerini sağladık. Sorun ve taleplerin birinci elde iletilmesini sağladık.
-Özellikle stat projelerinin birebir takibini yaptık ve sürecin hızlandırılmasını sağladık
-Alsancak Stadı projesinin geliştirilmesinde ve Karşıyaka Stadı’nın proje yenilenmesinde aktif görev aldık.
TRİBÜNLERDE , DAHA FAZLA ÇOCUK VE BAYAN OLMALI…
Kulüplerimiz ve taraftarlarımız stat yoksunluğu nedeni ile çok çile çekti.
Şehir içinde stat olur mu tartışması ile yıllarımız geçirdik. Hiçbir bilimsel temeli olmayan çok saçma bir tartışmaydı. Yüz yıla yakındır yerlerinde var olan 3 stadı aynı yerlerinde yenileyebilmek için yıllarımızı harcadık. Oysa dünyanın en büyük, en güzel statları şehrin, hayatın içindedir. Hem de öyle böyle değil. Seksen, yüzbin kişilik statları kastediyorum.
Çünkü statlar, sadece haftada bir kez 22 kişinin futbol oynadığı alanlar değildir, daha fazlasıdır. Sosyalleşme ve eğlence alanlarıdır.Ailece keyif alınması gereken alanlarıdır. İzmir kulüpleri zaman geldi, iç saha maçları için bile deplasmana gittiler. Artık İzmirli futbolseverler, modern statlarında maç izlemenin keyfini yeniden keşfedecekler. Daha dazla bayan ve çocuğumuzu tribünlerde göreceğimiz günlerin hayalini kuruyoruz.
HEDEFLERİMİZ…
Kulüplerimiz ve taraftarlarımız stat yoksunluğu nedeni ile çok çile çekti.
Şehir içinde stat olur mu tartışması ile yıllarımız geçirdik. Hiçbir bilimsel temeli olmayan çok saçma bir tartışmaydı. Yüz yıla yakındır yerlerinde var olan 3 stadı aynı yerlerinde yenileyebilmek için yıllarımızı harcadık. Oysa dünyanın en büyük, en güzel statları şehrin, hayatın içindedir. Hem de öyle böyle değil. Seksen, yüzbin kişilik statları kastediyorum.
Çünkü statlar, sadece haftada bir kez 22 kişinin futbol oynadığı alanlar değildir, daha fazlasıdır. Sosyalleşme ve eğlence alanlarıdır.Ailece keyif alınması gereken alanlarıdır. İzmir kulüpleri zaman geldi, iç saha maçları için bile deplasmana gittiler.
Artık İzmirli futbolseverler, modern statlarında maç izlemenin keyfini yeniden keşfedecekler. Daha fazla bayan ve çocuğumuzu tribünlerde göreceğimiz günlerin hayalini kuruyoruz.
Bu nedenle en öncelikli hedefimiz stat projelerini bitirmek.
Sonrasında Atatürk Stadının şehir stadı olarak yeniden inşa edilmesi için çalışmak . Topyekün İzmir şehri olarak bu sportif vizyonuna sahip çıkmalıyız.
Stat projeleri ve altyapı yatırımları İzmir futboluna çağ atlatacak,kulüplerin ve şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacak.En önemlisi de diğer şehir kulüpleri ile İzmir kulüpleri arasındaki haksız rekabeti sonlandıracak.
İZVAK olarak en önemli işlerimizden biri de kurumlar arasında azami uzlaşma koşulları içerisinde hedef ve amaç birliği sağlamak.
Önümüzdeki fırsatları ve potansiyeli iyi değerlendirip birkaç yıl içerisinde İzmir’i tesis cenneti haline getirmek elimizde. Bunu başarabiliriz. Bütün Türkiye’nin İzmir’de olanları, olacakları iyi izlemelerini öneriyorum .
Tarih: 28 Kasım 2017, Salı